DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Jeroen Dirrix

Jeroen Dirrix Jeroen Dirrix
Het werk van componist en muzikant Jeroen Dirrix draait om het diepe onderbewustzijn; produceren, componeren en spelen gebeurt synchroon. Met een instrumetarium van analoge synths, piano, en elektronica creeërt Dirrix ambient/minimal muziek dat op organische wijze ontstaat, zonder vooraf dingen uit te schrijven. De optredens zijn daardoor altijd een verrassende, hypnotiserende ervaring. 
Als klassiek geschoolde drummer en percussionist heeft Jeroen Dirrix zo’n beetje alle stijlen een keer verkend: klassiek, jazz, techno, experimenteel rock, soundtracks en minimalism. Hij speelde in jazzensembles, symfonieorkesten, techno-tandems en rockbands. Hoewel Dirrix zich flexibel binnen iedere muzikale situatie kan manoeuvreren, kon hij nooit hetzelfde gevoel vastleggen die hij zich als tiener realiseerde, achter de piano in de woonkamer van zijn ouders.
Dirrix is sinds zijn vijfde begonnen met drummen, en het vertalen van deze natuurlijke ritmische vaardigheid naar de melodische eigenschappen van piano opende een hele nieuwe wereld van mogelijkheden. Dirrix' diepe fixatie met minimalisme werd uiteindelijk bevestigd toen hij een uitvoering zag van het wereldberoemde Nederlands Dans Theater, met de composities van Philip Glass. Het ontdekken van Glass en Steve Reich was een gigantisch eureka-moment voor Dirrix. Net als het materiaal dat hij alleen had gespeeld, paste deze vitale beweging van componisten dezelfde hypnotiserende elementen toe: alleen op véél grotere schaal.
Vanaf dat punt Dirrix veranderede zijn hele mentaliteit als muzikant. Zijn meest recente opnames en shows draaien vooral rond piano's en analoge synths, waardoor hun percussieve componenten worden versterkt tot meditatieve, semi-improviserende stukken. In 2018 bracht Dirrix uit eigen beheer Take The Air uit, een spannend tweedelige EP dat bijna volledig uit een setbeperking werd gecreëerd: om nieuwe ideeën te genereren binnen de geluidsbreedte van de Moog Sub 37. 
Het is een vroeg voorbeeld van Dirrix’ aanstekelijke manier van werken. Na het spelen van diverse sets in Annabel en Paradiso Noord tijdens het Amsterdam Dance Event zal Dirrix het pad blijven volgen waar de muziek hem brengt, in tegenstelling tot andersom.
Branch info for Jeroen Dirrix

 Jeroen Dirrix news

Nieuw Klassiek x ADE: Vier neoklassieke pianoacts

Jeroen Dirrix 12-06-2018

Tijdens het zondagprogramma van Amsterdam Dance Event 2018 in Paradiso Noord zie en hoor je de meest uitdagende acts die neo-klassieke muziek en elektronische muziek weten te verbinden. Op zondag 21 oktober zijn in Paradiso Noord de unieke combinatie Stimming x Lambert, Annelie - één van de weinige dames in de neoklassieke pianowereld, de Duitse pianovirtuoos Florian Christl en de jonge pianist/producer Jeroen Dirrix te zien. De kaartverkoop ...

Read more »