DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Maple

Maple
Honden komen veelvuldig voor in de popmuziek. Het gaat van Walkin’ The Dog tot I Wanna Be Your Dog van Iggy tot I Wanna Eat Your Dog van de Amsterdamse band Maple. Daar wordt de hond als favoriete snack geserveerd. Heel bizar voor de Westerse wereld, maar niet in Azië. Als popsong is het in elk geval een delicatesse. Maple brengt zijn muziek op smaak in het grensgebied tussen Britpop en powerpop.
 
Zanger/gitarist Jordy Sanger – goeie naam voor een zanger! – moet lachen om de titel van het nummer. Ze hebben er nog veel meer opgenomen. Al die liedjes moeten uiteindelijk terechtkomen op hun debuutalbum. ‘Fuzzpop noemen we het zelf,’ verklaart Sanger, die ook gitarist is bij Excelsior-band The Mysterons. Er staat een stevig fuzzgeluid op de gitaren. Is het dan geen shoegazer vanwege de combinatie van fuzz en melodie? ‘Nee, want onze muziek is minder dromerig. Wij zoeken wél graag contact met het publiek in plaats van naar het puntje van onze schoenen te lopen staren. Maar eigenlijk zijn we vooral een rock ‘n’ roll-bandje.’ Dat blijkt te kloppen als je hun muziek eens goed gaat checken.
 
Open Up Your Soul bevestigt het rockelement, terwijl Mr Wonderday bewijst dat ze ook kunnen schakelen tussen hard en zacht. Laatstgenoemde track gaat mooi van een lange akoestische aanloop naar een elektrische climax zoals in Champagne Supernova van Oasis. ‘We spelen graag in dienst van het liedje,’ licht Sanger toe. De rock ‘n’ roll zit hem vooral in de bijdragen van drummer Duncan Daalmeijer met wie Sanger de band begonnen is in Lochem, waar beiden vandaan komen.
 
Duncan is de zoon van wijlen Appie Daalmeijer, een lokale Achterhoekse popheld. Popmuziek hebben ze dus niet van een vreemde. Merkwaardig genoeg was het Jordy’s moeder die hem aanzette tot het spelen in een band. ‘Omdat dat zo leuk was,’ zegt hij, ‘Niet omdat ze zelf in een band gespeeld had, maar omdat ze er zoveel had gezien, zelfs Pink Floyd in 1967 al. Duncan was mijn buurjongen. Hij was de eerste die ik vroeg, maar hij hapte niet meteen toe. Pas bij de derde keer.’
 
Bovendien is hun vroegere woonplaats, bekend van de Lochem Popmeeting (festival), de perfecte voedingsbodem. Daar hebben de groten der aarde gespeeld: van Chuck Berry en The Kinks tot Thin Lizzy en Motörhead. Allemaal van voor hun geboorte, maar er moet wat in het grondwater terecht zijn gekomen. Ze hebben later allebei de Herman Brood Academie doorlopen in verschillende richtingen. Sanger heeft daar nog een opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam aan toegevoegd.
 
‘We zijn nu een echte band,’ meent Jordy. Bassist Darek Mercks en gitarist Robbi Meertens completeren de line-up. Het door Jurriaan Sielcken en Iwen Legro geproduceerde debuutalbum staat gepland voor een release in 2018. Momenteel leggen ze de laatste hand aan de opnamen die zijn gemaakt in het Franse Nogent-Le-Rotrou, in een oude gite. We kunnen ons dus verheugen op niet zomaar een plaatje. Nog eventjes geduld allemaal. Eet intussen maar een lekkere hondensnack om de tijd te doden.
 
bezetting:
Jordy Sanger: zang, gitaar
Duncan Daalmeijer: drums
Robbi Meertens: gitaar, zang
Darek Mercks: bas