DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Double Vee acts alom aanwezig op SXSW Double Vee acts alom aanwezig op SXSW Double Vee acts alom aanwezig op SXSW

22-03-2011

Willem en Jacco waren afgelopen week in Austin, Texas, USA om het South By South West festival (sxsw) te bezoeken, oude vrienden te spreken, oude helden te zien (Emmylou Harris (3 juni in Carré), G. Love, Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD)k's Choice en Lucinda Williams), nieuwe vrienden te maken en heel veel nieuwe artiesten en bands te ontdekken.
En de Double Vee acts deden het heel goed, zo zag ook 3voor12. Zie hier.
De grootste winnaars waren Fitz & The Tantrums (die het zelfs schopten tot een showcase in de fietsen winkel van wielrenner Lance Armstrong - 7 mei te zien in Paradiso) en The Jezabels (die het tentdoek aan gort gespeeld hebben tijdens hun laatste show - live te zien op 23 mei in Paradiso).
 

Nieuwe acts die je echt moet gaan checken zijn:
Miami Horror (19 mei in Paradiso), Little Scream (18 april in Bitterzoet in Amsterdam), James Vincent McMorrow (9 april in de Amstelkerk in Amsterdam) en In-Flight Safety (1 april in Paradiso).

Andere acts die veel succes hadden tijdens sxsw 2011 zijn: The Rural Alberta Advantage (26 mei in Paradiso),  Bright Eyes (7 juli in Tivoli), The Dears (16 april in Melkweg), Family of the Year, Ezra Furman & The Harpoons, Ice Black Birds (met als nieuw bandlid de bassist van The Kooks), The Last Republic, Sacred Animals, Veronica Falls, Yuck en Go Back To The Zoo deed maar liefst 3 shows tijdens het festival.
Sxsw recordhouders Frankie & The Heartstrings zouden maar liefst 10 optredens doen in Austin, maar kregen op het laatste moment geen werkvergunning van de Amerikaanse overheid, dus zij moesten helaas al deze shows afzeggen. Gelukkig zijn ze begin mei gewoon in Nederland. Kijk hier voor de data.