DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Wooden Saints kondigt tweede album en reeks clubshows aan

10-10-2013

 

Het tienkoppige indie-collectief Wooden Saints heeft onlangs de opnames van hun tweede plaat 'You Were The One Who Volunteered' afgerond. Het nieuwe album, dat het succesvolle debuut ´I Know Why Your House Is On Fire´ uit 2012 opvolgt, ligt in samenwerking met Rough Trade en Sounds Haarlem Likes Vinyl vanaf 18 oktober in de winkels.

Deze tweede langspeler is op een bijzondere en inspirerende plek tot stand gekomen. Al enige tijd resideert het muzikale gezelschap onder leiding van Viktor van Woudenberg en Arjen de Bock in  Silence du Monde, een fraai gelegen landhuis in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Silence du Monde doet dienst als studio en platenlabel en is tevens uitvalsbasis voor de bands Orlando en Elijah. Anders dan bij het eerste album, is ´You Were The One Who Volunteered´ grotendeels live ingespeeld. Deze manier van werken heeft een kleurrijk, levendig en veelzijdig resultaat opgeleverd.

Opmerkelijk hierbij is dat voorafgaand aan de opnames niet werd gerepeteerd. Arrangementen ontstonden al spelend. Het doel hiervan was om de liedjes te vangen op het moment dat ze voor het eerste hun definitieve vorm aannamen. Veel tijd was er niet voor nodig. Viktor van Woudenberg: 'Als je snel en in een groep werkt focus je als vanzelf op de juiste dingen. Iedereen in deze band is zich ervan bewust dat wat op persoonlijk niveau een fout is, in het grote geheel juist kan bijdragen aan de zeggingskracht.'

Vooruitlopend op de release van ‘You Were The One Who Volunteered, is het album nu al exclusief te beluisteren op de 3voor12 Luisterpaal, klik hiervoor op deze link.

De muziekvideo van de eerste single is vandaag in première gegaan op Noisey. Deze clip, via deze link te bekijken, werd gemaakt door regiseuze Bobbie Koek en producente Olya van Poppel, die al twee clips maakten voor de band Orlando. De video is geschoten in Roelofarendsveen, tijdens de jaarlijkse “Veense Kermis’ die als decor fungeert. De hoofdrollen worden vertolkt door Tine Cartuyvels en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

Ter promotie van het nieuwe album zal Wooden Saints de komende tijd een aantal clubshows doen. Het tourschema ziet er als volgt uit:

06 november: Amsterdam, Paradiso

09 november: Maastricht, Muziekgieterij

23 november: Hoorn, Manisfesto

18 december: Utrecht, Tivoli

21 december: Rotterdam, Rotown

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via de websites van de zalen. De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten hierbij groot is.