DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Black Rebel Motorcycle Club naar Tivoli & Effenaar

18-05-2013

 

De Amerikaanse rockband Black Rebel Motorcycle Club (BRMC) komt in juli terug naar Nederland voor een tweetal concerten.  Op 3 juli is de band uit San Francisco te zien in de Eindhovense Effenaar en doet vervolgens op 14 juli Tivoli in Utrecht aan.

Met deze twee shows wil de band haar fans die geen kaarten meer konden bemachtigen voor het eerder dit jaar plaatsgevonden concert in Paradiso, dat in recordtijd was uitverkocht, alsnog in de gelegenheid stellen om hen te kunnen zien. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Al jaren is het trio, dat bestaat uit zanger/gitarist Peter Hayes, zanger/bassist Robert Levon Been en drumster Leah Shapiro, met hun vuige garage rock en neo-psychedelica waarin ook altijd blues subtiel doorheen klinkt, een vaste waarde in het rock circuit, dat live bovendien bekend staat om hun broeierige en energieke optredens, die strak en vaak meedogenloos hard zijn.

In 1998 is de band officieel opgericht, hoewel Hayes en Been elkaar al in 1995 ontmoetten en samen aan de wieg stonden van hun gezamenlijke muzikale project. Door andere verplichtingen werd deze samenwerking tijdelijk onderbroken en na drie jaar nieuw leven ingeblazen. Eerst onder de naam The Elements, maar al gauw daarna Black Rebel Motorcycle Club, afgeleid van de film The Wilde One.

Tussen 2001 en 2013 verschenen er zeven albums, waarvan Specter At The Feast (V2) de laatste in rij is. Het album, dat in maart dit jaar uit kwam en de opvolger is van Beat The Devil's Tattoo uit 2010, is in een voor de band moeilijke periode tot stand gekomen. In dat jaar overleed namelijk Michael Been, niet alleen de vader van Been junior, maar tevens geluidsman en steun en toeverlaat van de band, tijdens hun optreden op Pukkelpop. Ondanks deze tragische gebeurtenis die veel impact op de band heeft gehad, is de band altijd vastberaden doorgegaan.