DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Guus Meeuwis onthult spectaculaire jubileum plannen

01-10-2014

In de zomer van 2015 is het 20 jaar geleden dat de carrière van Guus Meeuwis begon met de monsterhit Het is een Nacht. Ook staat hij in 2015 voor het 10e jaar op rij in het Philips Stadion met zijn Groots met een zachte G-concerten. Redenen genoeg om groot(s) uit te pakken! In plaats van terug te kijken, gaat de zanger vieren waar hij is gekomen. “Ik heb de agenda tot aan het dubbele jubileum leeg geveegd.” vertelt Guus. “We gaan de meest te gekke dingen doen. Dingen die ik al jaren in m’n hoofd heb zitten maar waar het simpelweg te druk voor was, maar ook dingen die heel hoog op mijn wensenlijst staan maar die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik durf nog bijna niet te geloven dat dit allemaal echt gaat gebeuren. Het wordt zó gaaf.” De projecten die hieruit voort zijn gekomen noemen we samen: Het Jubileumjaar.

Wat gaat Guus allemaal doen? Het Jubileumjaar wordt afgetrapt met de single Opzij (met rap van Faberyayo) van het gloednieuwe nieuwe album Hollandse Meesters, een unieke samenwerking met New Cool Collective Big Band. Het album komt op 17 oktober uit en wordt gepresenteerd tijdens een exclusief concert in het Rijksmuseum, waar Guus zijn Hollandse Meesters van de muziek gaat spelen in het huis van de Hollandse Meesters van de schilderkunst. Ook opent Guus een eigen pop-up restaurant, gaat hij optreden in The Royal Albert Hall in Londen en presenteert hij een Tv-programma met vriend Johnny de Mol. ‘Groots met een zachte G – De Jubileumeditie’ vormt in juni de kroon op Het Jubileumjaar.

Hollandse Meesters Guus en New Cool Collective Big Band speelden voor het eerst samen in het tv-programma De Wereld Draait Door, waarvoor zij samen Een Meisje van 16 van Boudewijn de Groot vertolkten. Die samenwerking beviel zo goed, dat het naar meer smaakte! Het was een grote wens van Guus om een album op te nemen met klassiekers uit de Nederlandstalige muziek en zo een ode te brengen aan de liedjes waardoor hij zelf Nederlandstalig is gaan zingen. Samen met New Cool Collective Big Band is hij de studio in gedoken om uiteenlopende klassiekers uit het Nederlandse genre te voorzien van een nieuw arrangement.Tijdens een rondleiding door het Rijksmuseum kwam de inspiratie voor de titel: het moest ‘Hollandse Meesters’ worden. Op de dag van release, 17 oktober, geeft Guus een exclusief concert in het Rijksmuseum. Kaartjes zijn niet te koop, uitsluitend te winnen!

Restaurant Gustaaf
Iets heel anders op het wensenlijstje van Guus is een eigen restaurant. Begin februari opent Guus samen met sterrenchef Dick Middelweerd voor een aantal dagen een pop-up Restaurant. “Gustaaf gaat het heten!” vertelt Guus trots. “Een tijdelijk restaurant waar we voor 4 dagen onze deuren openen voor de mensen. Ik ga zelf in de keuken staan uiteraard. Dat is veel te leuk. Dick zal echter de scepter zwaaien. Daar ben ik ontzettend trots op. Wat die man maakt is fantastisch. Het samen bedenken van hoe de menu’s eruit gaan zien is al een feest op zich. We gaan niet voor de liflafjes maar voor goed en mooi eten.”

The Royal Albert Hall 
In mei komt een grote droom van Guus uit: optreden in The Royal Albert Hall in London. “Het optreden daar in Londen wordt de kers op de Jubileumtaart. Dat is toch wel de zaal der zalen. Alle grootheden hebben daar gestaan, van Frank Sinatra en The Beatles tot Adele. Ik had de wens al lang, maar durfde het niet te hopen. Het is niet heel vanzelfsprekend om daar als Nederlandstalige zanger te gaan staan. Nu gaat het dan toch gebeuren. Ik vind het ongelooflijk!” vertelt Guus. Meer informatie over de kaartverkoop kan je vinden opGuusmeeuwis.nl/Jubileumjaar

Meeuwis & De Mol Maken Vrienden 
Samen met vriend Johnny De Mol gaat Guus op pad voor het tv-programma Meeuwis & De Mol Maken Vrienden. Vanaf 15 oktober kan je elke woensdag om 21.30u op RTL4 zien hoe de heren door Nederland trekken in een oud Frans busje met een aanhanger met keuken en gaan op zoek bij bijzondere groepen mensen. In ruil voor gastvrijheid bereiden ze samen een feestmaal. Guus: “Het is een programma geworden met wat mij betreft de juiste ingrediënten: vriendschap, muziek, koken en veel lol.”

10 jaar Groots Met Een Zachte G 
De 10e editie van Groots met een zachte G, die in juni plaatsvindt in het Philips Stadion in Eindhoven, vormt de kroon op het Jubileumjaar. “Die gaan we heel goed vieren! Met elkaar, maar vooral met degenen die het al 10 jaar mogelijk maken dat we daar staan: de bezoekers. We grijpen deze editie aan om ze uitgebreid te bedanken. En hoe doe je dat beter dan met de beste show die je ooit hebt gegeven? Net als gedurende het hele Jubileumjaar, gaan we niet teveel terugkijken. We gaan vooral vieren waar we gekomen zijn,” aldus Guus. “Het wordt de kroon op 10 jaar Groots en op 20 jaar in het vak. De kroon op het Jubileumjaar.”