DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Justin Townes Earle voor vier concerten naar Nederland

28-10-2014

De Amerikaanse singer-songwriter Justin Townes Earle komt begin 2015 voor een viertal shows naar Nederland. Deze vallen samen met zijn nieuwe album 'Absent Fathers' dat diezelfde maand verschijnt (via Loose Music/Bertus). Op zaterdag 1 november om 10:00 uur start de kaartverkoop. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

29 januari: Amsterdam, Paradiso

30 januari: Groningen, Oosterpoort

31 januari: Rotterdam, Rotown

01 februari: Utrecht, TivoliVredenburg (Cloud Nine Room)

Earle, zoon van alternative country legende Steve Earle, is opgegroeid in Nashville. De invloeden uit zijn omgeving zijn duidelijk terug te horen in de muziek, die zich laat omschrijven als een combinatie van hedendaagse en sfeervolle americana en southern soul.

In 2008 debuteerde Earle met 'The Good Life'. In de daarop volgende jaren bracht hij 'Midnight At The Movies' (2009), 'Harlem River Blues' (2010) en 'Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now' (2012) uit, om vervolgens zijn meest recente werk 'Single Mothers' het levenslicht te gunnen (september dit jaar). Anders dan op het rauwere voorgaande materiaal, heeft hij op deze plaat gekozen voor een meer gepolijst en ingetogen geluid.

Tijdens zijn carrière viel Earle al regelmatig in de prijzen. Zo won hij in 2009 een American Music Award in de categorie 'New and Emerging Artist of the Year' en wederom een American Music Award in 2011 in het onderdeel 'Song of the Year' naar aanleiding van 'Harlem River Blues'. Critici noemen hem al een geduchte concurrent van zijn vader.