DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

ÓLAFUR ARNALDS OP 15 FEBRUARI TE ZIEN IN TIVOLIVREDENBURG

29-10-2014

De IJslandse multi-instrumentalist, componist en producer Ólafur Arnalds komt op 15 februari naar Nederland voor een eenmalig concert in het Utrechtse TivoliVredenburg. De kaartverkoop start op zaterdag 1 november om 10:00 uur. Klik hier voor tickets.

Arnalds weet als geen ander de luisteraar een prachtige, indrukwekkende en vooral ook unieke muziekervaring te bezorgen. Zijn genre-overstijgende composities, waarin plaats is voor een boeiende mix van klassiek, pop en electronica, worden internationaal geroemd. Arnalds was voor het laatst te zien in Utrecht tijdens het Le Guess Who? Festival in 2013.

Als jonge gozer was Arnalds zeer actief als drummer in de metal en hardcore scene van IJsland. Hier kwam in 2004 voorzichtig verandering in, toen hij werd gevraagd om voor de Duitse metal band Heaven Shall Burn instrumentale intro's en outro's te schrijven. Dit leidde uiteindelijk tot zijn muzikale koerswijziging, wat in 2007 resulteerde in het debuutalbum 'Eulogy for Evolution'.

In 2009 volgde de EP 'Found Songs'. Deze bestaat uit een collectie liedjes die hij eerder dat jaar schreef tijdens een opnameproces van een week waarin hij elke dag een song schreef en deze diezelfde dag nog online beschikbaar stelde. Dezelfde werkmethode lag ook aan de basis van zijn tweede EP 'Living Room Songs' uit 2011. Later volgden de studioalbums '... And They Have Escaped The Weight Of Darkness' (2010) en 'For Now I Am Winter'(2013).

Tegenwoordig houdt Arnalds zich ook bezig met het schrijven van filmmuziek. Zijn werk hiervoor is bijvoorbeeld terug te horen in de films 'Another Happy Day', 'Gimme Shelter', 'Hunger Games' en '300- Rise Of An Empire'. Ook levert hij muziek aan voor de succesvolle thriller serie 'Broadchurch'. Hiervoor won hij een aantal BAFTA Awards, waaronder in de categorie 'Best Music'.