DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Pere Ubu begin 2015 voor drie concerten naar Nederland

04-11-2014

De Amerikaanse band Pere Ubu komt begin 2015 voor drie concerten naar Nederland. De eigenzinnige groep rond frontman David Thomas, staat bekend om hun experimentele, bluesy-achtige en garagerock georiënteerde muziek. De tour gaat gepaard met de release van het nieuwe album 'Carnaval Of Souls'. De kaartverkoop start op zaterdag 8 november om 10:00 uur. Kaarten zijn beschikbaar via de websites van de podia.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

28-01: Amsterdam, Paradiso

31-01: Hengelo, Metropool

01-02: Den Haag, Paard van Troje

Pere Ubu werd in 1975 opgericht. In 1978 verscheen het debuutalbum en klassieker 'The Modern Dance'. Tot en met 1982 volgden nog eens vier albums, waarna de groep tijdelijk uit elkaar ging en David Thomas vooral solo verder onder zijn naam. Na een personeelswisseling, pakten ze de draad in 1988 weer op. Dit resulteerde sindsdien in maar liefst 11 albums.

 In de pers wordt het geluid van Pere Ubu omschreven als verrassend unieke garagerock dankzij de arty dissonantie en het vreemde experimentalisme. De band weet een confronterende sound van postpunk, new wave, avant-garde en industrial te realiseren.

Vooral in de underground scene heeft Pere Ubu een aanzienlijke en loyale fanbase opgebouwd. Maar beperkt tot die scene zijn ze allerminst. Ze behoren tot een van de meest veelgeprezen bands en worden beschouwd als erg invloedrijk. Pere Ubu wordt gezien als de verbindende factor tussen bands als Joy Division, Public Image Limited (PIL), The Gun Club en Talking Heads.