DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

AUGUSTINES NIEUW ALBUM EN LIVE SHOW

02-02-2014

Twee jaar na het verschijnen van het succesvolle debuutalbum "Rise Ye Sunken Ships", komt de Amerikaanse indierock formatie Augustines op 31 januari uit met hun tweede en gelijknamige langspeler.
Het nieuwe album, simpelweg 'Augustines' gedoopt is tijdelijk hier te beluisteren op de luisterpaal van 3voor12.

Vooruitlopend hierop is de single 'Nothing To Lose But Your Head' onlangs al verschenen. De bijbehorende videoclip is hier te bekijken. Ter promotie van het nieuwe album geeft de band op zondag 27 april een concert in de Melkweg te Amsterdam. Klik hier voor kaartjes.

Augustines was aanvankelijk actief onder de naam We Are Augustines, het vervolg op de in het Amerikaanse club circuit zeer populaire band Pela, waar zanger/gitarist Billy McCarthy en bassist/toetsenist Eric Sanderson deel van uit maakten. Deze band kwam echter door dramatische omstandigheden tot een einde.

De muziek van Augustines werd ten tijde van het debuutalbum getekend door de zware omstandigheden waaronder de band een doorstart maakte. Het geluid klonk rauw, intens en persoonlijk. De emotionele lading was enorm en vond op deze indrukwekkende plaat een uitweg.
In dat opzicht klinkt de band op 'Augustines', dat op Caroline Music verschijnt, veel opener en opgewekter. Door West-Afrikaanse invloeden in hun sound toe te voegen, klinkt het geheel bovendien meer opzwepend, wat extra dynamiek en luchtigheid in het energieke en vurige karakter van de groep oplevert.

In 2012 bracht Augustines drie bezoeken aan Nederland. De eerste introductie van de band in ons land was als support act voor The Maccabees. Vervolgens was de band in een uitverkochte Paradiso te zien, gevolgd door een eveneens uitverkochte show in Bitterzoet later dat jaar.