DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Ed Kowalczyk met Throwing Copper in Juni naar Nederland

13-03-2014

Ed Kowalczyk, de legendarische voormalige leadzanger van de populaire Amerikaanse rockband Live, komt in juni naar Nederland voor een viertal shows. Deze concertreeks staat in het teken van ‘Throwing Copper’, het tweede album van Live dat in 1994 verscheen en sindsdien vele miljoenen keren over de toonbank ging. Tijdens Pinkpop en in de Oosterpoort zal Kowalczyk worden begeleid door het Noordpool Orkest. In TivoliVredenburg en Melkweg speelt hij uitsluitend met zijn eigen band.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

07-06: Landgraaf: Pinkpop (met Noordpool Orkest)

08-06: Utrecht, de zaal Ronda in TivoliVredenburg (met band)

09-06: Amsterdam, Melkweg/Max (met band)

11-06: Groningen, Oosterpoort (met Noordpool Orkest, seated show)

Afgelopen jaar was Kowalczyk voor het laatst in ons land. De frontman van Live die in 2009 besloot om zich volledig te richten op zijn solo carrière, was hier voor zijn uitverkochte ‘I Alone – Acoustic Tour”. In 1995, 1997, 2000 en 2002 stond Kowalczyk al eerder op Pinkpop, toen met zijn band Live. Ook was hij met de band in 1994 en 2001 te zien op Lowlands.

‘Throwing Copper” is een van de meest succesvolle platen uit het repertoire van Live en betekende de doorbraak naar het grote publiek. Dit album, met hits als ‘Selling The Drama’, ‘All Over You’, ‘I Alone’ en ‘Lightning Crashes’ stond in Nederland 13 weken lang in de Album Top 100.

Tijdens de aankomende shows treedt Kowalczyk op met zijn begeleidingsband, maar ook met het Noordpool Orkest. Dit lichte muziek orkest, onder leiding van dirigent Reinout Douma, bestaat uit 42 professionele musici die muziek in allerlei genres spelen waaronder jazz, pop, kleinkunst, hiphop, filmmuziek.

Meer informatie over Ed Kowalczyk is te vinden op www.edkowalczyk.com, aanvullende informatie over het Noordpool orkest is te vinden via www.noordpoolorkest.nl