DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

ROCKBAND LIVE VOOR EENMALIGE SHOW NAAR MELKWEG AMSTERDAM

08-09-2014

Het eerste studioalbum en Nederlands optreden in zes jaar tijd van de Amerikaanse rockband

De uiterst succesvolle Amerikaanse rockband LIVE komt op 7 november naar Nederland voor een eenmalig exclusief concert in de Amsterdamse Melkweg. Deze show valt samen met het verschijnen van het nieuwe album ‘The Turn’, dat op 28 oktober verschijnt. Het is de eerste studioplaat en het Nederlandse optreden in zes jaar tijd. De voorverkoop start op zaterdag 6 september om 10:00 uur. Kaarten zijn hier te bestellen.

LIVE werd eind jaren ’80 opgericht en debuteerde in 1991 met het album ‘Mental Jewelry’, wat drie jaar later werd opgevolgd door een van de meest geslaagde werken uit het repertoire van de band, namelijk het legendarische ‘Throwing Copper’. Deze plaat betekende de wereldwijde doorbraak naar het grote publiek. Met hits als ‘Selling The Drama’, ‘All Over You’, ‘I Alone’ en ‘Lightning Crashes’ stond de plaat in Nederland 13 weken lang in de Album Top 100.

Uit de koker van LIVE kwamen vervolgens nog een achttal platen uit, waaronder ook twee verzamelalbums en het album ‘Live at the Paradiso – Amsterdam’. Gedurende die periode scoorden de rockers uit Pennsylvania hits als ‘Heaven’, ‘Forever May Not Be Long Enough’ die ook de soundtrack werd voor de film ‘The Mummy Returns’, en ‘Overcome’ die uitgroeide tot de grootste hit van de band. Dit prachtige lied paste goed bij de gevoelens die toen heersten rondom de aanslagen van 11 september 2001 in New York.

Zes jaar na hun laatste album, komt volgende maand ‘The Turn’ uit. Het is het eerste wapenfeit sinds de personeelswisseling. Op de plaat staan elf nieuwe tracks, met 'The Way Around Is Through' als single. Het album is geproduceerd door Jerry Harrison, die ook ‘Throwing Copper’ heeft geproduceerd.

LIVE bestaat anno 2014 uit Chad Taylor (gitaar en vocalen), Patrick Dahlheimer (bas en percussie), Chad Gracey (drums en percussie) en Chris Shinn (lead vocalen en gitaar). Op het podium zal LIVE de nieuwe nummers afwisselen met oud werk van de band.