DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Kraftwerk 3-D concert voor Tour de France in Utrecht

27-01-2015

Le Grand Départ, het openingsweekend van de Tour de France, vindt dit jaar plaats in Utrecht. Tijdens dit weekend speelt het multimediale project Kraftwerk, in TivoliVredenburg op vrijdag 3 juli een van hun legendarische 3-D concerten met alle klassieke hoogtepunten uit hun oeuvre met daarbij ook een rol voor hun “Robots”. Als een ode aan dit grootste sportevenement van de wereld spelen zij ook hun gehele album Tour de France. Deze uitvoering tijdens de Tour de France is een lang gekoesterde wens van Kraftwerk-oprichter en wielerfanaat Ralf Hütter.

 

Lang gekoesterde wens

Ralf Hütter en alle andere leden van Kraftwerk zijn fervent liefhebber van de wielersport. Dit wieler enthousiasme is aanleiding voor het ontstaan van het alom geprezen album Tour de France uit 2003. Het verhaal rondom het album gaat echter twintig jaar terug. In 1983 werd de gelijkgetitelde single uitgebracht als ode aan de Tour de France. Het album werd opgenomen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de wielerwedstrijd en bevat songtitels als ‘Prologue’ en ‘Tour de France Étape 1’.

Toen Kraftwerk in Amsterdam de concert serie “The Catalogue – 1 2 3 4 5 6 7 8” uitvoerde, kwam hen ter ore dat de Tour de France dit jaar in Utrecht van start gaat. Reden voor een enthousiaste Ralf Hütter om het Utrechtse TivoliVredenburg te bezoeken. Het is voor het eerst dat een uitvoering van dit album van Kraftwerk plaatsvindt tijdens de Tour de France.

 

Kraftwerk

Het Duitse Kraftwerk is sinds de oprichting in 1970 van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de elektronische muziek. Met een oorsprong in de avant-garde, is het viertal decennia lang blijven experimenteren en de mogelijkheden van de elektronische muziek blijven onderzoeken. Kraftwerks composities hebben wereldwijd grote invloed gehad op diverse muziekgenres. Van electro tot hiphop en van synthpop tot techno. 

 

Tour de France & Grand Départ

De Tour de France is een monument in de sportgeschiedenis. Het grootste sportevenement ter wereld gaat in 2015 op zaterdag 4 juli officieel van start in Utrecht, dé fietsstad bij uitstek. Na vijf jaar keert de Tour de France voor de zesde keer terug naar Nederland: een record.

 

TivoliVredenburg

TivoliVredenburg opende zijn deuren in juni 2014. Met vier nieuwe zalen en de oude Vredenburg-zaal biedt zij podium voor alle genres van het muziekspectrum: klassiek, pop, dance, jazz en alles ertussen. Daarmee is TivoliVredenburg uniek in de wereld. In de oude Vredenburg-zaal stond Kraftwerk in ‘81 en ‘91 al eerder op het podium. Het optreden in juli a.s. vindt plaats in de spiksplinternieuwe popzaal, Ronda.

Algemene info

- Kraftwerk - 3-D concert for the start of Tour de France

Vrijdag 3 juli 2015 in TivoliVredenburg, Ronda

Aanvang: 20:00, kaarten: 64,- euro excl. servicekosten

De voorverkoop start op vrijdag 30 januari om 13:00 uur via: www.ticketmaster.nl/kraftwerk