DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

THE JEZABELS NIEUW ALBUM EN IN MAART SHOW IN MELKWEG

19-11-2015

De Australische indie-rock band The Jezabels brengt op 12 februari hun derde studioalbum ‘Synthia’ uit.
Met deze nieuwe langspeler komt het viertal uit Sydney op 18 maart naar Amsterdam voor een eenmalig concert in de Melkweg. De kaartverkoop start op 25 november om 11:00 uur.
Klik hier voor tickets (je kunt ook direct het album (CD of LP) aanschaffen bij de aankoop van een ticket). 

The Jezabels wordt in 2007 opgericht. Na eerst een aantal EP’s uit te brengen, verschijnt in 2011 het debuutalbum ‘Prisoner’. Hiermee zetten ze zich meteen op de kaart, want ze winnen datzelfde jaar de Australian Music Prize voor ‘Best Album’. Dit zorgt niet alleen voor groot succes in eigen land, maar ook daarbuiten heeft men de groep uit Down Under in het vizier, waaronder in de VS en Europa.

Met ‘The Brink’ dat twee jaar geleden is uitgebracht, weet het gezelschap dat bestaat uit Hayley Mary (zang), Heather Shannon (toetsen), Sam Lockwood (gitaar) en Nik Kaloper (drums), aan de verwachtingen te voldoen. Het album piekt op #2 in de Australische Album Chart.
Het geluid van The Jezabels is een mix van emotionele pop, rebelse indierock met veel ruimte voor aanstekelijk synthesizer loops. Opvallend is vooral de zang van frontvrouw Hayley Mary, die vaak wordt vergeleken met het stemgeluid van Kate Bush.

Deze sound zetten ze voort op het kersverse album ‘Synthia’. Echter weten ze hiermee de evoluerende lijn, zoals van hen wordt verwacht, met speels gemak door te trekken. Het geluid klinkt grootser, opzwepender en energieker dan voorheen. Het zit nog doordachter en samenhangender in elkaar, terwijl de toegankelijkheid is gewaarborgd.
Hayley Mary zegt het volgende over ‘Synthia’: "Heather had a couple of new synthesisers, so a lot of ideas were coming from her and then we'd build the songs around them. We were back in Sydney [from London] in January, we just got together to rehearse and we wrote about four songs in a week. “This is a record we made ourselves, at our own behest. People were actually surprised when they heard it was happening. We were surprised. We just had a natural momentum."

Producer Lachlan Mitchell, die ook voor het album ‘Prisoner’ achter de knoppen zat, vult aan: "The sound keeps growing. Sam's guitar has transformed into this big, cinematic thing enveloped by effects and washes… Nik is the guy that gives the power and the intricacy to all of that. He's always time-shifting, thinking up new parts to suit the big picture."

Klik hier om de nieuwe video van ‘Come Alive’ te bekijken.

Op 18 maart is The Jezabels te zien in de Melkweg in Amsterdam. Eerder was het Australische kwartet in het Nederlandse clubcircuit te zien in o.a. Bitterzoet en Rotown, en stonden ze op Festival De Beschaving, Metropolis Festival en Welcome To The Village.