DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

LUCIUS KOMT OP 19 APRIL NAAR DE MELKWEG

04-12-2015

De Amerikaanse indiepop band Lucius komt op 19 april naar Amsterdam voor een eenmalig concert in de Melkweg.
Klik hier voor tickets.

Een maand eerder, op 11 maart, brengt het vijftal uit Brooklyn het nieuwe album ‘Good Grief’ uit, dat het debuutalbum ‘Wildewoman’ opvolgt. De kaartverkoop start op maandag 7 december om 09:00 uur.

Lucius is opgericht in 2011 en bestaat uit de twee opvallende zangeressen Jess Wolfe en Holly Laessing, die muzikaal worden begeleid door de multi-instrumentalisten Andrew Burri, Peter Lalish en Dan Molad.
De muziek van Lucius is afwisselend rustig en opzwepend. De liedjes hebben een prettig rauw randje, die catchy en energiek klinken dankzij snerpende gitaren, dans-uitlokkende percussie en pittige en dynamische samenzang.
Door gebruik te maken van verschillende stemmen die dezelfde toon produceren (unisono) en deze zo nu en dan af te wisselen met afwijkende timing en intonatie, heeft het vijftal mede hierdoor een eigen sound weten te ontwikkelen.

In 2013 verschijnt het succesvolle debuutalbum ‘Wildealbum’. Hierop staat ook de zeer aanstekelijke single ‘Turn It Around’. De langspeler krijgt wereldwijd veel enthousiaste reacties.

In maart 2016 volgt het tweede album van Lucius. Voor ‘Good Grief’ is de band de samenwerking aangegaan met Shawn Everett (Weezer, The Alabama Shakes), Bob Ezrin (Alice Cooper, Kiss, Pink Floyd) en Tom Elmhirst (Adele, Beck).

Jess Wolfe zegt over ‘Good Grief’: “When we started writing for this record, we had been away from home for nearly two years. We had just returned from tour, having gone through such varied emotions—loneliness, sadness and exhaustion alongside excitement, fulfilment and some of the most joyful moments in our lives…Whenever one of us had an idea or a feeling, the other was already a witness to it and could help navigate through it—for the two of us, this usually came in song form.”
Holly Laessig voegt hier aan toe: “When considering titles, we wanted to be sure to acknowledge any serious subject matter, while simultaneously allowing ourselves a comic sigh of relief from any personal turmoil. Ha! The yin and yang of the record naturally unveiled itself and, so, Good Grief.”

Lucius zette in 2013 voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Ze speelden toen op het Crossing Border Festival en deden een introductieshow in de Spiegelbar van Tivoli. In 2014 keerde het kwintet terug voor optredens in o.a. Paradiso en Rotown, en op Lowlands, Tweetakt en Noorderzon en sloot de tournee af in een uitverkocht Tivoli de Helling.