DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

THE HOUSE OF LOVE OP 26 MEI TE ZIEN IN PARADISO

09-12-2015

De Engelse rockband The House Of Love komt naar Amsterdam. Op 26 mei zal de Londense groep voor een eenmalig concert te zien zijn in Paradiso. De kaartverkoop start op 11 december om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van het podium.

The House of Love is in 1986 opgericht en geldt in hun thuisland al gauw als een van de meest toonaangevende indierock bands van dat moment. Ze vallen op door hun gedetailleerde psychedelische gitaargeluid, en scoren succesvolle hits met o.a. ‘Shone On’, ‘Christine’ en ‘Destroy The Heart’.

Singer-songwriter en gitarist Guy Chadwick en lead gitarist Terry Bickers zijn het creatieve middelpunt van de band, en zijn de enige twee overgeblevenen uit de originele bezetting. Nadat The House Of Love in 1993 besluit te stoppen, maar in 2003 weer nieuw leven in te blazen, is het huidige viertal na verschillende bandwisselingen gecompleteerd met drummer Pete Evans en bassist Matt Jury.

In 1988 verschijnt het debuutalbum ‘The House Of Love’. In de jaren die volgen kent de band roerige tijden. De opnames van de vervolgplaat komen door verschillende factoren moeizaam op gang. Interne strubbelingen en hoge (commerciële) verwachtingen van hun label, eisen hun tol met als gevolg dat Bickers de band verlaat.

Uiteindelijk brengt The House Of Love, in een andere bezeting, nog drie albums uit, waarna de stekker uit de band wordt getrokken. Iedereen gaat z’n eigen weg waarbij ook nieuwe muzikale initiatieven uit de grond worden gestampt.

Begin jaren 2000 wordt het contact tussen Chadwick en Bickers herstelt. De gedroomde doorstart van The House Of Love vindt in 2003 plaats. Dit resulteert uiteindelijk in twee nieuwe studioalbums, namelijk ‘Days Run Away’ (2005) en ‘She Paints Words in Red’ (2013), en de vorig jaar verschenen live registratie ‘Live at the Lexington’.