DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

THE SHEEPDOGS OP 23 NOVEMBER IN PARADISO

08-09-2015

De Canadese Southernrock band The Sheepdogs komt op 23 november naar Nederland voor een exclusieve show in Paradiso te Amsterdam. Een maand eerder, op 2 oktober, verschijnt alweer het vijfde studioalbum ‘Future Nostalgia’ (Dine Alone/Caroline), een plaat boordevol feel-good harmoniën en gruizige gitaren. De kaartverkoop start op vrijdag 11 september om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso.

The Sheepdogs wordt in 2006 opgericht in Saskatoon, Saskatchewan. Het eerste album ‘Trying To Go’ komt een jaar later uit, en wordt gevolgd door ‘The Sheepdogs’ Big Stand’ (2008) en ‘Learn & Burn’ (2010) waarmee ze de gouden status bereiken.

Tot dan toe brengen ze alles in eigen beheer uit. Dit verandert nadat ze de ‘Choose The Cover’ wedstrijd winnen, georganiseerd door het toonaangevende Rolling Stone. Als eerste unsigned band in de geschiedenis van de contest weten ze deze in 2011 te winnen, waarna ze hun opwachting mogen maken in belangrijke TV shows en op grote festivals. Dankzij de buzz die vervolgens ontstaat tekenen ze bij een major label.

In ditzelfde jaar wordt The Sheepdogs door the CASBY Awards, een Canadese prijsuitreiking voor independent en alternatieve muziek, genomineerd voor ‘Favorite New Artist’, ‘Favorite Indie Album’ en ‘ Favorite New Album’. De band weet met hun sfeervolle southern rock ‘n’ roll, geweldige samenzang en aanstekelijke en groovende gitaarriffs, alle awards in de wacht te slepen.

Ook wint The Sheepdogs in het daaropvolgende jaar drie JUNO Awards, de belangrijkste Canadese muziekprijzen. Ze mogen de prijzen voor ‘Rock Album of the Year’, ‘Best New Group’ en ‘Single of the Year’ mee naar huis nemen. Later in 2012 duiken ze de studio in voor de opnames van het vierde studioalbum ‘The Sheepdogs’. Hiervoor werken ze samen met The Black Keys-drummer Patrick Carney. De plaat komt na release meteen binnen op #1 in de album charts.

Recent heeft The Sheepdogs het vijfde album afgerond. Hiervoor heeft de band een eigen studio ingericht nabij het idyllische Stoney Lake in Ontario. Zanger/gitarist Ewan Currie zegt het volgende over ‘Future Nostalgia’: “Our musical journey has been about trying to find how we sound our best, and the album represents the pinnacle of their progress thus far. That’s made immediately clear from the opening riffs of ‘Downtown’, an undeniable straight-up rocker that sparkles with the warmth of summer. Down at the other end of the street is ‘Bad Lieutenant’ which walks a dark and sexy strut courtesy of bassist Ryan Gullen and drummer Sam Corbett, who also tear up the furious ‘I Really Wanna Be Your Man”.