DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

TEENAGE FANCLUB OP 7 FEBRUARI TE ZIEN IN PARADISO

11-10-2016

De Schotse groep Teenage Fanclub komt op 7 februari 2017 naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Deze show volgt na het onlangs verschenen studioalbum ‘Here’. Hierop laat de band opnieuw een fijne en optimistische verzameling op gitaar geënte indiepop liedjes horen. De voorverkoop start vanochtend om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso.

Teenage Fanclub ziet in 1989 het levenslicht, en debuteert een jaar later met ‘A Catholic Education’ dat gevolgd wordt door ‘The King’. In deze periode is band uit de buitenwijken van Glasgow vooral nog een noise band, dat geleidelijk aan steeds meer vorm krijgt en een eigen geluid ontwikkelt.

Met hun derde langspeler ‘Bandwagonesque’ (1991) is het raak en breken ze door. Dit album wordt erg goed ontvangen, blijkt een commercieel succes en wint de Spin Magazine’s Best Album Poll en laat daarmee o.a. ‘Nevermind’ van Nirvana en R.E.M.’s ‘Out of Time’ achter zich.

Kurt Cobain noemde Teenage Fanclub in de tijd van Bandwagonesque “the best band in the world”. Enkele jaren later volgde Liam Gallagher, die hen de “second best band in the world” (na Oasis natuurlijk) noemde. Het mainstream succes van deze bands evenaarde Teenage Fanclub echter bij lange na niet. De invloed van deze underdogs – van Travis en Johan tot jonge indiebands als Alvvays en Yuck – is echter des te groter.

In de jaren daarna brengt Teenage Fanclub nog zeven albums uit. Begonnen ze aanvankelijk als noiseband en schoven ze vervolgens door naar powerpop, wordt de muziek gaandeweg steeds bedeesder en milder, zonder dat het overigens aan kracht verliest. Met smaakvolle, sprankelende en melodieuze gitaarpop omlijst met vaak melancholische samenzang, zijn de Schotten al jaren een vaste waarde binnen dit het genre, en zijn ze uitgegroeid tot ware indieveteranen.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.