DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

ECHO & THE BUNNYMEN IN NOVEMBER TERUG IN NEDERLAND

25-05-2016

De Britse band Echo & the Bunnymen komt in november voor twee shows naar Nederland. De groep rond Ian McCulloch and Will Sergeant is op 6 november te zien in Effenaar (Eindhoven) en 7 november in Paard van Troje (Den Haag). De kaartverkoop start vanochtend om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

6 november: Eindhoven, Effenaar
7 november: Den Haag, Paard van Troje

Begin dit jaar was Echo & the Bunnymen voor het laatst in ons land. Toen waren ze te zien in Metropool (Hengelo), 013 (Tilburg) en De Muziekgieterij (Maastricht).

In 1978 wordt Echo & the Bunnymen in Liverpool opgericht. De originele line-up bestaat dan uit zanger Ian McCulloch, gitarist Will Sergeant en bassist Les Pattinson. Voor het slagwerk wordt in de beginfase nog gebruik gemaakt van een drummachine, maar deze wordt later vervangen door drummer Pete de Freitas. Het geluid van de band wordt gekenmerkt door New Wave, Post-punk en psychedelische rock.

Het viertal debuteert in 1980 met 'Crocodiles'. Deze wordt een jaar later opgevolgd door het album 'Heaven Up Here' dat in de New Wave scene een hit wordt. Dit succes behalen ze ook met 'Porcupine' (1983) en 'Ocean Rain' (1984). In 1987 verschijnt nog een vijfde album 'Echo & the Bunnymen' voordat McCulloch de band verlaat en een solocarrière begint.

Ondanks het vertrek van McCulloch blijft Echo & the Bunnymen bestaan. Echter breekt al snel een roerige tijd aan. Drummer de Freitas komt om bij een motorongeluk, en in de nieuwe bezetting behaalt de band niet meer het succes als voorheen omdat het publiek het typische bandgeluid van McCulloch mist. Dit leidt er uiteindelijk toe dat de stekker uit de band wordt getrokken.

Dit blijkt uiteindelijk van tijdelijke aard te zijn. In 1997 besluiten McCulloch en Sergeant namelijk samen met Pattinson de draad weer op te pakken. Dit resulteert datzelfde jaar nog in het succesvolle 'Evergreen'. Hiermee is Echo & the Bunnymen weer helemaal terug. En vanaf dat moment verschijnen er nog vijf studioalbums waarvan 'Meteorites' uit 2014 de laatste in rij is.