DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Big Thief in november voor twee concerten naar Nederland

06-06-2017

De Amerikaanse indierock band Big Thief komt in het najaar voor twee headline shows terug naar Nederland. Op 12 november zijn ze te zien in Merleyn (Nijmegen) en 13 november in Rotown (Rotterdam). Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Big Thief wisselt gruizige en melodieuze indierock af met meer psychedelische folk aandoende songs. Dit levert een speels repertoire op vol expressieve zang, tempowisselingen en opvallende gitaarsolo’s. Groot fan van de band is Sharon van Etten en noemt hun muziek: “A real journey, with intelligent stories and twist-and-turn melodies.”

Het enthousiast ontvangen debuutalbum Masterpiece is op Spotify via deze link te beluisteren.

Big Thief opichters Adrianne en Buck ontmoetten elkaar in Brooklyn. Als muzikale partners reisden ze het land door en speelden op uiteenlopende plekken; van oude bars tot werven, schuren en kelders. Samen namen ze ook albums op (A-Sides en B-Sides), en Adrianne bracht destijds ook solowerk uit (Hours Were The Birds).

Inmiddels is het duo met bassist Max en drummer James uitgegroeid tot een viertal, waardoor de muziek voller klinkt en er een dieper laagje nostalgie aan is toegevoegd. Adrianne zegt hierover: “These guys feel like a pack of wolves at my back. They make the songs howl and bark with a fierce tenderness that gives me courage.”

Afgelopen januari debuteerde Big Thief live in Paradiso en op 17 augustus verzorgen ze het voorprogramma van Conor Oberst in de Melkweg.