DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

The Breeders op 22 oktober naar Amsterdam

03-07-2017

De Amerikaanse indierock band The Breeders komt naar Nederland. Het viertal, dat met hun charmante en speelse songs een medebepalende rol heeft gespeeld in de ninetees sound, geeft op 22 oktober een eenmalig concert in de Melkweg. Deze show valt samen met een kersverse single die een week eerder zal verschijnen. De kaartverkoop start op donderdag 6 juli om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van het podium.

The Breeders wordt in 1988 opgericht door Kim Deal (Pixies), Tanya Donelly (Throwing Muses), Josephine Wiggs (The Perfect Disaster) en Britt Walford (Slint) en geldt aanvankelijk vooral als een side project van de dames. Hun debuutalbum Pod komt in 1990 uit en wordt enthousiast onthaalt door de pers. Ze worden de Indie Supergroup genoemd.

Hun eerste tournee volgt in 1992. Als onderdeel hiervan verzorgen ze ook supports voor Nirvana en staan ze op Glastonbury. Na hun uitverkochte concertreeks in eigen land wordt begonnen met de opnames van Last Splash dat in 1993 verschijnt. Net als Pod wordt ook dit album, met daarop de grote hit Cannonball, goed ontvangen en bovendien een groot commercieel succes met een platina status als resultaat.

In de jaren die volgen breekt een onstuimige periode aan met personeelswisselingen en tussentijdse pauzes tot gevolg. De band blijft hoe dan ook actief en brengt in 2002 Title TK en in 2008 Mountain Battles uit. In 2013 komt The Breeders terug in nagenoeg originele bezetting ter gelegenheid van het twintigjarige jubileum van Last Splash dat opnieuw wordt uitgebracht en aanleiding is voor een acht maanden durende, uitverkochte wereldtour.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.