DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Extra Nederlandse shows voor Ólafur Arnalds

01-03-2018

De IJslandse multi-instrumentalist Ólafur Arnalds komt in oktober 2018 terug naar Nederland voor shows in Nijmegen, Groningen en Rotterdam. De optredens worden toegevoegd aan zijn razendsnel uitverkochte wereldtournee, waarmee hij in mei een uitverkocht TivoliVredenburg in Utrecht aandoet. De kaartverkoop voor de drie extra shows start woensdag 7 maart om 10:00 via de websites van de zalen.

Ólafur Arnalds is in oktober live te zien op:
27/10 in Nijmegen - Concertgebouw De Vereeniging
28/10 in Groningen - De Oosterpoort
29/10 in Rotterdam - Rotterdamse Schouwburg

Ólafur Arnalds staat bekend om zijn filmische instrumentale composities. Zijn kenmerkende neoklassieke droommuziek met ambient invloeden componeert én neemt hij, bij voorkeur, op in zijn huiskamer. Ólafur Arnalds weet een overweldigend geheel te maken van piano's, strijkers en computergestuurde geluiden, zoals industriële techno en elektronische ritmes.

Tevens is Ólafur Arnalds bekend van de Netflix detectiveserie 'Broadchurch', waar elke aflevering wordt afgesloten met zijn muziek. Arnalds schreef speciale composities waarin hij kleine hints naar de identiteit van de daders in de serie geeft. In 2014 won hij een BAFTA Award voor zijn bijdrage aan 'Broadchurch'. Arnalds is tevens te horen in grote Hollywoord producties als 'The Hunger Games', 'Gimme Shelter', 'Taken 3' en 'Venuto al mondo'.


Live staat Ólafur Arnalds op het podium met een strijkkwartet, een drummer/percussionist en natuurlijk Ólafur’s speelgoedwinkel van piano's en synthesisers. De pronkstukken van de show zijn twee half-zelflerende en zelfspelende piano's, waar Ólafur Arnalds en zijn team meer dan twee jaar over hebben gedaan om te ontwikkelen.


Zelf zegt Ólafur Arnalds daarover: “The self-playing pianos are a jolt to the creative process that forces me to try new and often surprising things. In a live setting the pianos are a integral part of the performance due to their generative nature. Each time they are played is a little different, making every performance unique.”