DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Buffalo Tom bevestigt twee shows in Nederland

13-03-2018

Als onderdeel van hun Europese tour dit najaar, bevestigt de uit Boston afkomstige alternatieve rock band Buffalo Tom twee shows in Nederland. Op de tourlijst staan Paradiso in Amsterdam (zondag 2 december) en de Effenaar in Eindhoven (zaterdag 8 december, Come As You Are Festival).

De aankondiging van de tour valt samen met de release van het nieuwe album van Buffalo Tom getiteld ‘Quiet and Peace’, op 2 maart 2018.

Zanger/gitarist Bill Janovitz, bassist Chris Colbourn en drummer Tom Maginnis richtten indierock band Buffalo Tom op in hun studententijd. Vorig jaar vierde het drietal het 25-jarig jubileum van hun bejubelde album ‘Let Me Come Over’ uit 1992.
Dit album betekende mede dankzij de single ‘Taillights Fade’ de grote doorbraak voor Buffalo Tom en bezorgde de band dat jaar een plaats op Pinkpop naast onder andere Pearl Jam, The Cult en Lou Reed.

Het nieuwe album ‘Quiet and Peace’ verschijnt na een pauze van 6 jaar. De nieuwe nummers dragen de vertrouwde Buffalo Tom kenmerken maar de onstuimige poprock lijkt fijner van structuur en wordt verlicht door opvallend gebruik van toetsen, synthesizers en verschillende vrouwelijke backing vocals. Janovitz’s dochter Lucy bijvoorbeeld leent haar stem aan de band’s vertolking van Simon en Garfunkel klassieker ‘The Only Living Boy in New York’.

“We hebben inderdaad wat nieuwe dingen geprobeerd op dit album maar tegelijkertijd voelen de songs als de meest band-eigen die ik ooit heb geschreven”, zegt Janovitz.

De band werkte samen met mixer John Agnello (Sonic Youth) en producer en collega alt-rocker David Minehan, bekend als ex-frontman van de Neighborhoods.

“Dit is het gouden geluid van een band in hun element” (Mojo ****)

Ticketverkoop start donderdag 15 maart om 10.00 uur via de websites van de zalen