DOUBLE VEE CONCERTS bepaalt zelf wie de kaartjes verkoopt aan het publiek. Dat geldt ook voor de clubs, theaters en festivals waar deze artiesten optreden. KOOP ALLEEN CONCERTKAARTEN VOOR DE OP DEZE SITE AANGEGEVEN CONCERTEN BIJ DE VERTROUWDE VOORVERKOOPADRESSEN OF CHECK MET DE ORGANISATOR. DOUBLE VEE CONCERTS betreurt de zwarthandel, woekerhandel en heeft ook geen eigen of vermomde "secondary ticketing", en doet als bekend ook principieel geen zaken met zgn "secondary ticketvendors". Wij doen een beroep op het publiek om die handel ook niet te steunen. Klachten over dit soort handel in kaarten met de artiesten die wij vertegenwoordigen gaan rechtstreeks naar de Tweede Kamer fractie van de SP.

Dead Can Dance met nieuw album naar Utrecht

03-09-2018


Dead Can Dance speelt op 13 en 14 mei twee shows in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. De shows staan in het teken van het nieuwe project en album 'Dionysus', dat binnenkort zal verschijnen. De kaartverkoop voor deze shows start aanstaande vrijdag 7 september om 10:00 via tivolivredenburg.nl. Voor deze concerten zijn enkel zitplaatsen beschikbaar.

Dead Can Dance laat zich al hun hele carrière inspireren door Europese volkstradities. Dit is te horen in hun muziek, waarin regelmatig gebruik wordt gemaakt van traditionele instrumenten en technieken, maar ook zeker te voelen: de religieuze en spirituele verwijzingen zijn overduidelijk aanwezig bij alles wat Dead Can Dance doet.

Het nieuwe album 'Dionysus' begon vorm te krijgen nadat Brendan Perry gefascineerd raakte door de verschillende oogstfeesten ter ere van de Griekse god Dionysos. Het album vertelt de mythologie van Dionysos in de vorm van een oratorium, waarin Brendan Perry de rol van verteller op zich neemt. In een fictionele taal neemt Perry de luisteraar mee naar een klein dorp, waarin de inwoners met elkaar een oogstfeest vieren. Het verhaal wordt verder ondersteund door bijzondere instrumenten en geluiden, zoals een Daf (Iraanse drums), een Fujara (Slovaakse fluit) en zelfopgenomen vogelgeluiden uit Mexico en Brazilië.

Dead Can Dance
Dead Can Dance zag in 1981 in Melbourne (Australië) het levenslicht. Vaste bandleden Lisa Gerrard en Brendan Perry vetrokken na een weinig succesvolle start naar London, waar ze al snel één van de meest belangrijke bands van het gerenommeerde 4AD label werden.

Nadat de liefdesrelatie tussen Gerrard en Perry begin jaren '90 beëindigd was, bleven ze wel samenwerken, ondanks het feit dat Gerrard terug ging naar Australië en Perry naar Ierland vertrok. Hij kocht daar een voormalige kerk, Quivey Church, waar hij sindsdien woont en werkt. Hoewel Perry claimde dat de afstand hielp om een zekere individuele creatieve vrijheid te behouden, was het duidelijk dat ook de professionele relatie verminderde. Tijdens de opnamen van een laatste, nooit verschenen cd gingen Gerrard en Perry definitief uit elkaar.

In 2005 kwam Dead Can Dance voor een wereldtournee weer bij elkaar. In juni 2008 werd de gehele catalogus geremasterd uitgebracht in een box-set van hybride sacd's, in augustus 2008 gevolgd door een geremasterde heruitgave van de albums. In 2012 verscheen het album Anastasis en ging Dead Can Dance opnieuw op wereldtoernee, met onder andere zeer succesvolle shows in Vredenburg en de Heineken Music Hall.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.