Poland

Hania Rani & Dobrawa Czocher

Artist information

Twee jaar geleden, rond eind augustus, namen we de taak op ons om onze klassieke benadering van de muziek van Grzegorz Ciechowski te presenteren. Een kunstenaar die geen introductie behoeft. Een uitstekende muzikant, componist, songwriter, leider van de Republika, die ook werkt als Obywatel G.C. of Grzegorz uit Ciechów.
De uitdaging werd gerealiseerd en resulteerde zo in de arrangementen van 8 stukken van Grzegorz Ciechowski. Arrangementen van klassiek geschoolde musici, jongeren aan wie de muziek van Ciechowski door hun ouders werd aangeraden.
Ik (Hania) nam de arrangementen voor cello en piano op zich, terwijl Dobrawa mijn gedachte prachtig kon herscheppen en haar eigen emoties en gevoelens kon geven.
En zo kwam Ciechowski, die eerder geliefd was, per ongeluk nog dichter bij ons en de relatie met hem was bijna persoonlijk en intiem.
We besloten deze taak op onze eigen manier aan te pakken. Wat het resultaat is van ons werk is onze kijk op zijn muziek, zijn persoon en aanverwante associaties en gevoelens. We probeerden zijn werk te laten zien via ons eigen “ik” – klassiek onderwijs, akoestische instrumenten en totaal andere tijden en omgeving waarin we opgroeiden.
Het gevaar van mislukking dook al in het begin op – hoe zit het met de teksten? Zijn de composities van Grzegorz Ciechowski los te koppelen van zo’n belangrijk element als tekst, woord, poëzie?
Het lijkt erop dat eens te meer de zin dat “muziek meer dan woorden kan uitdrukken” waar zou moeten blijken te zijn. Er was echter ook een oplossing voor dit probleem.
En dus is het project uitgevoerd met een eenmalige uitvoering in het achterhoofd, en we zijn nog steeds ergens bij ons en we zijn blij dat we zo’n warmte krijgen.

Links

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

No shows scheduled currently