Netherlands

Shishani

Artist information

Shishani betekent ‘kroon’ in een van de moedertalen van Namibië. Ze is een uitzonderlijk talent wiens muziek genres en culturen overstijgt. Shishani is een zangeres, gitarist en songwriter die geliefd is om haar rustgevende en krachtige stem; een stem die recht naar het hart schiet.

Tijdens haar carrière heeft Shishani meerdere prijzen en nominaties ontvangen en internationaal getourd. Haar roots zijn Namibisch en Belgisch, maar ze groeide vooral op in Nederland. Door haar werk komen deze werelden samen. Haar vocale geluid heeft zowel een mystieke lichtheid als de kracht om de ziel te doorboren met de geest van een activist die door haar teksten loopt.

Ze trad internationaal op op het Glastonbury Festival (VK), Afrika Festival Wurzburg (Duitsland), Amsterdam Roots Festival, Lake of Stars (Malawi) en in verschillende landen, waaronder Frankrijk, Tsjechië, Polen, Ierland, Griekenland, Italië, India, Marokko, Moldavië , Letland, Zuid-Korea, China, Jordanië, Kenia, Zuid-Afrika en haar thuislanden Nederland, België en Namibië.

Shishani is oprichter, producer, zanger en songwriter van Miss Catharsis, een unieke, volledig vrouwelijke groep die gekleurde vrouwen centraal stelt. Ze is tevens mede-oprichter, zanger en componist van Namibian Tales, een akoestisch kwartet dat zich verdiept in het muzikale erfgoed van Namibië. Met Namibian Tales leidde Shishani een uniek internationaal project met UNESCO en de Museums Association of Namibia over de bescherming van cultureel erfgoed door het archiveren en produceren van nieuwe muziek in samenwerking met San-gemeenschappen in Namibië. Dit project toerde internationaal.

Shishani is ook mede-oprichter, leadzanger en songwriter van Shakuar, een groep die live-elektronica combineert met traditionele instrumenten en betoverende stemmen, die artistieke en spirituele uitingen verkent. Ze werkt regelmatig samen met het Bodek Janke jazztrio in het project ‘SONG’ als leadzangeres.

Naast haar muziekcarrière heeft ze haar Bachelor in Antropologie en Masters in Musicologie. In haar academische werk heeft ze zich gespecialiseerd in Namibische muziek. Ze heeft over dit onderwerp geschreven voor de Bloomsbury Encyclopedia of Contemporary Music of the World, en was de eerste die voor deze bekende encyclopedie over hedendaagse Namibische muziek schreef. Ze heeft artikelen geschreven voor Music in Africa en een hoofdstuk geschreven voor het boek The Changing Faces of Aawambo Music Arts.

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

No shows scheduled currently

Past shows

2022

Shishani Gent, Whispering Leaves
Shishani Bloemendaal, Surfana Festival
Shishani Amsterdam, Read My World
Shishani Heerlen , Cultura Nova
Shishani Zeewolde, Graceland Festival
Shishani Utrecht, RAUM
Shishani Amsterdam , Vondelpark Openluchttheater
Shishani Den Bosch, Theaterfestival Boulevard
Shishani Amsterdam, Kwakoe Festival
Shishani Nijmegen, Valkhof Festival
Shishani Rotterdam , Motel Mozaique
Shishani Hongerige Wolf, Festival Hongerige Wolf
Shishani Leiden, Werfpop
Shishani Den Bosch, Bevrijdingsfestival Brabant
Shishani Haarlem, Bevrijdingspop
Shishani Rotterdam , Motel Mozaique
Shishani Amsterdam , Paradiso
Shishani Utrecht, TivoliVredenburg
Shishani Maastricht , Muziekgieterij
Shishani Rotterdam, Maassilo
Shishani Amsterdam , Paradiso
Shishani Groningen, Noorderslag

2021

Shishani Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht
Shishani Utrecht, TivoliVredenburg

Photos