Netherlands

Douwe Eisenga

Artist information

Pianist en componist Douwe Eisenga schrijft sprankelende muziek voor sprankelende geesten, een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieƫn en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieƫn kerven zich in de ziel van de luisteraar.

De laatste twintig jaar krijgt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt o.a. met de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft hij muziek voor harpiste Lavinia Meijer, pianist Jeroen van Veen, Cello Octet Amsterdam, Slagwerk Den Haag en vele anderen.
Zijn muziek is geworteld in rock, pop en wereldmuziek. Al deze invloeden, gecombineerd met barok en minimalisme, vinden hun weg in zijn werk.
In 2017 neemt Douwe de single en videoclip For Mattia op. Dit stuk schrijft hij op verzoek van de ouders van een jonge vrouw die ervoor koos te sterven. Het is onbedoeld het startpunt voor een razendsnelle carriĆØre als concertpianist. De ontroerende compositie staat al vijf jaar hoog in de Klassieke Top 400 met de volgens luisteraars meest populaire 400 composities van Radio 4. Dit lustrum vormde de aanleiding voor een gastoptreden bij het – door ongeveer een miljoen kijkers bekeken – televisieprogramma Matthijs Gaat Door.
Afgelopen najaar verscheen zijn nieuwe album Open bij Butler Records / V2 Records. Het nummer Theme I van dit album werd opgenomen in de geschenk cd (15.000 exemplaren) van Aangenaam Klassiek 2021.
Intussen schreef de pers in september lovend over de muziek van het locatietheaterproject Grenspaal 369 en werd de documentaire Dertien Dagen – met muziek van Douwe – genomineerd voor een Gouden Kalf.

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

No shows scheduled currently

Past shows

2023

Douwe Eisenga Eelde, De Buitenplaats
Douwe Eisenga Leeuwarden, Harmonie
Douwe Eisenga Utrecht, TivoliVredenburg
Douwe Eisenga Rotterdam, Lantaren Venster
Douwe Eisenga Nijmegen, Thiemeloods
Douwe Eisenga Zwolle , Hedon
Douwe Eisenga Kortgene, Eindeloos Eiland Festival
Douwe Eisenga Terneuzen, Porgy en Bess

2022

Douwe Eisenga Kats, Kerkje van Kats
Douwe Eisenga Aardenburg, Kunstenfestival Aardenburg
Douwe Eisenga Appingedam, Festival Terug naar het begin
Douwe Eisenga Amsterdam, Concertgebouw Amsterdam

Photos