Netherlands

Praam

Artist information

praam is een Nederlandse componist en multi-instrumentalist gebaseerd in Utrecht.

Initieel opgeleid als drummer, laat praam alle grenzen van de klassieke muziek varen om enkel en alleen te spelen op basis van gevoel. Dit in de hoop om luisteraars wereldwijd te inspireren om in te stemmen op hun capaciteit om te voelen, waar te nemen en te beleven (ook wel gevat in het Engelse woord ‘sentience’), in tegenstelling tot vast blijven zitten in rationele gedachten.

Het doel van de muziek is om luisteraars te laten ontsnappen van de hectische dagelijkse realiteit om te focussen op wat ze voelen in plaats van wat ze denken.

De stukken van praam kenmerken zich door kalmte en een verhalende structuur met open akkoorden en noten. De (solo) piano speelt hier een grote rol in, aangezien het een eerlijk en oprecht instrument is waar de noten en de stilte tussen de noten zorgen dat de emotie zo puur mogelijk vertaald kan worden.

Na de release van zijn eerste drie solo piano-albums (sentience, perceptionism en luminance) verbreedt praam de instrumentatie in zijn stukken zonder de kalmerende toon uit het oog te raken. Tijdens live optredens zal praam dan ook andere muzikanten uitnodigen om alvast stukken te spelen van zijn aankomende album between two poles.

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

Praam Utrecht, TivoliVredenburg
Praam Oss , De Groene Engel
Praam Den Bosch, Willem Twee Poppodium

Past shows

2023

Praam Eindhoven , Muziekgebouw Eindhoven
Sold out
Praam Rotterdam, Lantaren Venster
Praam Helmond, Cacaofabriek

2022

Praam Utrecht, TivoliVredenburg

Photos