Netherlands

Job Roggeveen

Artist information

Een pad met allerlei verschillende vertakkingen, zo ziet de carriĆØre van pianist-componist Job Roggeveen eruit. Met Polei brengt hij zijn vierde piano album in drie jaar tijd uit. Stukken met poĆ«tisch klinkende planten namen omdat ze van die prachtige vertakkingen maken. Die onvoorspelbaarheid brengt ze tegelijk hun schoonheid. Het inspireerde Job tot een nieuwe serie stukken, waar die vertakkingen voor hem stonden voor het verspringen van melodieĆ«n. Job creĆ«erde in een paar jaar een geheel eigen piano stijl, waarin melodieĆ«n vaak net een andere afslag nemen dan je als luisteraar vermoedt. Kleine melodische sprongetjes en onverwachtse versnellingen zorgen voor een wat naĆÆeve sound, die gevoelens van weemoed en speelsheid samenbrengt.

Zijn piano stukken brachten Job naar zalen als Het Concertgebouw, Amsterdam, de prachtige zaal Hertz in TivoliVredenburg, en naar een piano die projecties aanstuurde op de Domtoren in Utrecht. Daar opende Job met publiek buiten op het Domplein het Pieces of Tomorrow Festival, waar klassieke en hedendaagse muziek samenkomen.

Een eerdere zijstap die Job in zijn carriĆØre deed leverde het project Happy Camper op. Een Edison winnend muziek project, met elf vocalisten. Iedere song op een album of tijdens een show werd door een andere vocalist gebracht. Met een grote groep zangers en muzikanten, waaronder Blaudzun, Tim Knol, Janne Schra, Kris Berry en Luwten speelden ze shows op festivals als Lowlands, Noorderslag en Into the Great Wide Open. Ook toerde de groep door IndonesiĆ« en deden ze een uitverkochte clubtour langs zalen als de Kleine Komedie, Paradiso en Stadsschouwburg Utrecht.

Tenslotte is Job ook de Job uit animatie studio Job, Joris & Marieke. Hun film A Single Life, met daarin het gelijknamige Happy Camper liedje werd in 2015 genomineerd voor een Oscar. In 2019 won hun film Kop Op een International Emmy. Die laatste film namen ze als uitgangspunt voor de TV serie die ze maakten voor de VPRO. In 2022 werd een overzicht van vijftien jaar van hun creatieve werk tentoongesteld in de Kunsthal Rotterdam.

Dit jaar verschijnt er weer een hele nieuwe serie aan vertakkingen. Naast een nieuw Happy Camper album presenteert Job Roggeveen zijn vierde soloalbum, Polei. Met dit album debuteert hij op het neo-klassieke piano label Andante Piano.

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

Job Roggeveen Eindhoven , Muziekgebouw Eindhoven

Past shows

2024

Job Roggeveen Alkmaar, Grote Kerk

2023

Job Roggeveen Utrecht, TivoliVredenburg

Photos