Netherlands

Annelie

Artist information

Het eerste solowerk van Annelie is een neo-klassiek album met instrumentale nummers op de piano. Annelie berust haar spel op subtiliteit en kalmte, zonder op emotionele kracht en wispelturige spanning in te boeten.

De laatste jaren werd Annelie’s zangtalent, kennis en veelzijdigheid een onmisbare schakel voor diverse artiesten. Op haar eigen album legt ze zichzelf bewust de beperking van één instrument op. In haar jeugdjaren was de piano, naast saxofoon, het enige instrument dat steeds verder haar aandacht trok.

‘At Night’, het openingsnummer van de plaat, duurt negen minuten en dertien seconden; al verdwijnt het besef van tijd meteen bij kennismaking van de eerste klanken. De plaat kwam deels tot stand uit schetsmatige ideeën voor liedjes en losse flarden van melodieën. Deze impressies bleven over een langere periode bij Annelie resoneren en hoopten zich uiteindelijk op.

Ze smolt die weelde aan inspiratie om tot zeven spaarzame pianocomposities, die feilloos in elkaar overvloeien. Alle muziek is thuis opgenomen: je hoort alleen het individu, het instrument en de omgeving waarin de muziek tot bloei kwam. Het album vormt een schitterend vangnet waarin de vertrouwde, elementaire klanken achterblijven en veilig worden bewaard.
 

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

Annelie Eindhoven , Muziekgebouw Eindhoven

Past shows

2019

Annelie Enschede , Metropool Enschede (voorheen Atak)
Annelie Zwolle , Hedon
Annelie Utrecht, TivoliVredenburg
Annelie Groningen, Eurosonic

2018

Annelie Rotterdam, Stille Nacht
Annelie Leeuwarden, Explore the North
Annelie Amsterdam, Paradiso Noord
Annelie Amsterdam, Amsterdam Dance Event (ADE)
Annelie Amsterdam, Koninklijk Theater Carré
Annelie Amsterdam , Vondelpark Openluchttheater
Annelie Utrecht, TivoliVredenburg
Sold out
Annelie Appingedam, Festival Terug naar het begin
Annelie Amsterdam, Roode Bioscoop
Annelie Tilburg, 013
Annelie Groningen, Stadsschouwburg Groningen

2017

Annelie Utrecht, Tweetakt

Photos