Netherlands

Dennis van Aarssen

Artist information

“Het afgelopen jaar was complete waanzin. Niets is meer zoals het was, behalve mijn familie en mijn vriendin”, blikt Dennis van Aarssen, winnaar van The Voice of Holland 2019, terug op het afgelopen jaar. Van projectmanager bij een digitaal marketingbedrijf naar fulltime zanger met een debuutalbum en een heuse theatertournee met 31 zo goed als uitverkochte shows. In een niet eens zo voor de hand liggend genre; jazz. Of swing, zoals ‘crooner’ Dennis het liever noemt.

De muzikale opvoeding van Dennis begint op zijn zevende als hij pianoles krijgt: “Ik wilde eigenlijk gitaarles, maar mijn handen waren te klein om gitaarles te nemen. Maar pianospelen kon ik dus wel.” Na vijf jaar pianoles kiest Dennis op 12-jarige leeftijd voor zangles: “Ik had echt een kinderstem en die bleef tot mijn zeventiende. Ik was namelijk een heel klein mannetje en ergens rond mijn zeventiende ben ik in één keer doorgeschoten.”

Mede door het plezier dat hij beleefde aan optredens besluit Dennis aan verschillende tv-programma’s mee te doen, waaronder het razend populaire Idols. Daarnaast nam Dennis liedjes op in de door hemzelf en zijn vader geconstrueerde studio. “Die liedjes gooide ik vervolgens op Youtube. Dat waren zowel pop- als jazzliedjes. Het eerste liedje wat ik in 2010 op Youtube had gezet was (I Did It) My Way van Frank Sinatra.”

Dennis raakt onder invloed van Robbie Williams, Michael Bubblé en ook oudere artiesten als Frank Sinatra al op jonge leeftijd in de ban van jazz en swing. “De zanglerares liet mij al Frank Sinatra zingen. Dat vond ik geweldig. Het was anders. Ik heb in verschillende bandjes gezeten en de meest uiteenlopende dingen gezongen. Met één bandje zong ik liedjes uit the great american songbook. Bij die muziek voelde ik me het meest thuis. Ik werd gewoon verliefd op het genre.”

Inmiddels heeft Dennis van Aarssen zijn eerste album opgenomen. Tien tracks: twee covers, twee verswingde covers en zes eigen nummers. “Ik werd gebeld of ik wilde samenwerken met Jeff Franzel, voormalig pianist en liedjesschrijver van Frank Sinatra. Wat denk je? Natuurlijk wilde ik dat. Hij nam Maria Christensen mee, een geweldige tekstschrijver die onder meer voor Celine Dion, Jennifer Lopez en Disney heeft geschreven. De eerste dag schreven we al gelijk drie liedjes en twee daarvan staan ook op het album. Het klikte zo goed dat er uiteindelijk vijf sessies hebben plaatsgevonden.”

Jeff Franzel prijst de uitzonderlijke kwaliteiten van Dennis: “Ik vind het een voorrecht om met Dennis te werken. Ik kom niet vaak talenten tegen die niet alleen een onderscheidend stemgeluid hebben maar ook nog eens in staat zijn om vanuit het hart te componeren. Dennis is ‘a true natural’ en het schrijven van het nummer Super Hero samen met Maria is zeker een hoogtepunt voor me. Na eerder samengewerkt te hebben met Frank Sinatra, Mel Torme, Sammy Davis Jr met de Les Brown Band is het uitermate verfrissend om met iemand te werken die de erfenis van deze grootheden kan laten voortleven. Ik voorspel hem een grootse internationale carrière.”

Dennis treed op “Met de jongens van de BOSCO Bigband, heb ik gewoon een klik. Het zijn jonge, frisse gasten waarmee ik ook lekker kan keten. In de kleedkamer en ook op het podium.”
“Het theaterprogramma vertelt het verhaal wie ik ben. De shows bevatten repertoire waar ik door geïnspireerd ben. Het is een mix van liedjes die mensen kennen en liedjes die ik mooi vind en de mensen wellicht minder goed kennen. En natuurlijk mijn eigen repertoire. Ik kwam uit op zo’n 60 tot 70 liedjes. Dat moest ik terugbrengen tot uiteindelijk 26 nummers. Het was verschrikkelijk moeilijk om liedjes te schrappen. Met Bosco staan we met 10 mannen op het podium, dat geeft een enorme dynamiek.”

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

Dennis van Aarssen Haarlem , Patronaat
Dennis van Aarssen Oss , De Groene Engel
Dennis van Aarssen Lelystad, Corneel
Dennis van Aarssen Zwolle , Hedon
Dennis van Aarssen Groningen , Oosterpoort
Dennis van Aarssen Utrecht, TivoliVredenburg

Past shows

2023

Dennis van Aarssen Utrecht, TivoliVredenburg
Sold out
Dennis van Aarssen Leeuwarden, Neushoorn
Dennis van Aarssen Amersfoort, Fluor
Dennis van Aarssen Arnhem , Luxor Live

2022

Dennis van Aarssen Rotterdam, North Sea Jazz Festival
Dennis van Aarssen Utrecht, TivoliVredenburg / Pandora

Photos