Netherlands

Lotte Walda

Artist information

Lotte Walda is een avonturier, een artiest die puur vanuit het hart leeft. Gedurende Lottes prille loopbaan als singer-songwriter heeft ze het muziek maken op de meest omvangrijke manieren verkend: op diverse podia en festivals tot aan de bedrijvige straten van China. Toch begon het vertolken van liedjes relatief bescheiden: op de oude Sint Servaasbrug in haar voormalige thuisstad Maastricht.

Lotte wil graag een optimistische kleur geven aan het straatbeeld en op haar eigen manier bruggen kunnen bouwen: “Ik wil een brug vormen voor mensen die nog niet helemaal met hun hart durven te leven.” Door haar pure muziek komt ze in aanraking met allemaal verschillende mensen: drukke mensen, eenzame mensen, gelukkige mensen, verwarde mensen. Met haar gitaar en stem ontregelt Lotte de vibraties in de lucht met een duidelijk doel: haar medemens op een bepaalde manier te raken, te troosten of aan te sporen het leven dieper te verkennen.

Ze was al vanaf haar jongste jaren een buitengewoon onbevangen persoonlijkheid: zingen deed ze als kind vrijwel onafgebroken omdat ze er simpelweg zin in had. Die neiging om alles na te jagen wat haar hart koestert is eigenlijk nooit verdwenen: ”Ik leef héél erg in het moment. Ik reageer heel erg op wat zich op dat moment voordoet. Gewoon onbevangen proberen en kijken wat er gebeurt.”

Haar nieuwsgierigheid wint het voortdurend van twijfel, soms tot aan het koppige toe. Die impulsiviteit en moed om onbekende situaties op te zoeken leidt haar naar alle uithoeken van de wereld: Nashville, China, Griekenland, Portugal. Zo ging ze zelfs op tournee met de legendarische zangeres Melanie, een artiest uit het tijdperk waarin Walda zich nog altijd het meeste thuis voelt: de geluiden van de sixties en seventies, muziek waarin oprechtheid, liefde en saamhorigheid de boventoon voerde boven angst en individualiteit. Overal ontwapent ze publiek met haar bescheiden, warme, soulvolle liedjes die desondanks grote thema’s als spiritualiteit en de natuur behandelen.

Lottes hoopvolle boodschap wordt nu over de hele wereld gehoord: ‘Let It Flow’ is inmiddels ruim zes miljoen keer beluisterd op Spotify. Momenteel werkt ze aan nieuw materiaal met verschillende producers, waarbij de natuur de grootste inspiratiebron vormt. Lottes nieuwste single ‘Language Of The Sun’ mediteert bijvoorbeeld op het kunnen verplaatsen in de zon. Juist in deze roerige tijden is er behoefte aan warmte, licht en voeding voor lichaam en geest. Ook al is de zon niet op ieder moment met het blote oog zichtbaar, ze schijnt onvermoeibaar door. Net als Lotte Walda, overigens.

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

Lotte Walda Kraggenburg, Kallumaan

Past shows

2024

Lotte Walda Blesdijke, Let's Start a Fire Festival
Lotte Walda Obdam, 't Brakenkerkje

2023

Lotte Walda Heerlen , Nieuwe Nor
Lotte Walda Amsterdam , Bitterzoet
Lotte Walda Utrecht, TivoliVredenburg
Lotte Walda Groningen, Der AA-Theater
Lotte Walda Arnhem , Luxor Live
Lotte Walda Rotterdam, Rotown
Lotte Walda Valkenburg, Openluchttheater Valkenburg
Lotte Walda Eindhoven, 'T Rozenknopje
Sold out
Lotte Walda Groningen, Lutherse Kerk
Lotte Walda Den Haag , Paard
Lotte Walda Volendam, PX Volendam
Lotte Walda Utrecht, TivoliVredenburg
Lotte Walda Leeuwarden, Troubadour Treffen
Lotte Walda Kraggenburg, Kallumaan
Lotte Walda Eindhoven, Effenaar 't Wasven
Lotte Walda Heemskerk, Zomerpodium
Lotte Walda Hongerige Wolf, Festival Hongerige Wolf
Lotte Walda Nieuwegein, Geinbeat
Lotte Walda Amsterdam , AFAS Live
Sold out
Lotte Walda Alkmaar, Yes In My Backyard

2022

Lotte Walda Amersfoort, Kroegentocht Festival

2021

Lotte Walda Utrecht, TivoliVredenburg /Cloud Nine
Lotte Walda Amsterdam, De Nieuwe KHL
Lotte Walda Sittard, Poppodium Volt

Photos