Netherlands

Ron Adelaar

Artist information

Ron Adelaar (1960, Amersfoort) is een Nederlandse neoklassieke pianist en componist. Ron maakte al vroeg kennis met muziek. Zijn vader Ton Adelaar speelde dwarsfluit en in huis stond er altijd muziek aan. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste accordeon les en een jaar later had hij al zijn eerste podiumervaring met een optreden in het Amersfoortse Amicitia theater wat een vermelding kreeg in de Amersfoortse Courant.

Een paar jaar later kwam er thuis een elektronisch orgel en op 13-jarige leeftijd begon Ron met muzikale optredens in kerken, in en rond Amersfoort, musicerend met zijn vader op dwarsfluit. Vanaf zijn 17e neemt Ron een aantal jaren klassiek pianoles. Sindsdien is en blijft de piano zijn favoriete instrument. Al 40 jaar is Ron pianist en sinds enkele jaren ook dirigent van koor 4U van de Ansfriduskerk te Amersfoort en maakte al vele koorliederen.

Zijn passie is altijd geweest om eigen composities te creëren en te delen met anderen. Dat deed hij al jaren in kerken en door de huidige mogelijkheden via streaming platforms is Ron vanaf 2018 begonnen zijn eigen piano improvisaties op te nemen. En die muziek kan hij nu delen met de rest van de wereld. Inmiddels heeft Ron op Spotify 700.000 maandelijkse luisteraars en is zijn muziek meer dan 120 miljoen keer gestreamd.

Ron’s neoklassieke pianocomposities dragen bij aan ontspanning, meditatie of het behouden van concentratie en focus tijdens werk en studie. Werken als ‘Pavane’, ‘Léana’, ‘Laetitia’, ‘Small Steps’, ‘Letting Go’ en ‘Reflections’ werden opgenomen in de allergrootste editorial playlist ‘Peaceful Piano’ van Spotify. ‘Pavane’ stond daar geruime tijd op nummer 1 en is inmiddels meer dan 12 miljoen keer gestreamd.

Zijn eerste album RISE is in mei 2022 uitgekomen. Inmiddels heeft Ron een aantal keren live opgetreden in TivoliVredenburg Utrecht en LantarenVenster in Rotterdam en in september 2022 in de Groene Engel in Oss.

Ook heeft Ron op televisie opgetreden bij ‘Humberto’ en bij ‘Tijd Voor MAX’ en interviews op NPO radio 1, 3 en 5 en lokale radio.

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

Ron Adelaar Alkmaar, Theater de Vest

Past shows

2024

Ron Adelaar Eindhoven , Muziekgebouw Eindhoven
Ron Adelaar Utrecht, TivoliVredenburg

2023

Ron Adelaar Amersfoort, NMF Festival
Ron Adelaar Alkmaar, Grote Kerk
Ron Adelaar Amersfoort, Fluor

2022

Ron Adelaar Oss , De Groene Engel
Ron Adelaar Rotterdam, Lantaren Venster
Ron Adelaar Rotterdam, Lantaren Venster
Ron Adelaar Utrecht, TivoliVredenburg

Photos