Netherlands

Roufaida

Artist information

De Nederlands-Marokkaanse Roufaida is liedjesschrijver, muzikant en producer. Samen met haar Rotterdamse band speelt ze donkere, ritmische popliedjes. Over loyaliteit en liefde, maar ook over vervreemding en verzet. Over wortels, (on)voorwaardelijkheid en de kracht van kleur bekennen. Klinkt als? De stuwende gitaren van Fink, het wonderlijke van Bjork en de space van een vroege Radiohead.
“Roufaida’s warme stem zet je in eerste instantie op het verkeerde been, waarna ze je zomaar het duister in trekt met verstilde uithalen en haar eigenzinnige timing.” – The Daily indie
Nog onder de naam Southbound sleepte de groep rondom Roufaida de Grote Prijs van Rotterdam in de wacht (2015), en speelde de finale van de Grote Prijs van Nederland (2016). De Popronde volgde, evenals festivals als Bevrijdingspop en Motel Mozaique. Debuutsingle en video Berlin ging in première bij The Daily Indie. (2017) De video (door Charlene van Kasteren) werd vertoond bij de Pleinbioscoop in Rotterdam. Een kleine zomertour met theaterfestival de Parade volgde. Het debuutalbum van Roufaida verschijnt in 2019. 

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

No shows scheduled currently

Past shows

2019

Roufaida Terschelling, Oerol

Photos