United Kingdom

Steve Hillage Band

Artist information

Steve Hillage Band en Gong spelen op maandag 9 december een unieke double bill in Paradiso Amsterdam. De show markeert zowel terugkeer van Steve Hillage Band op het podium, voor het eerst sinds 1979, als het vijftigjarig bestaan van Gong. De kaartverkoop start vrijdag 21 juni om 10:00 via paradiso.nl

Doorgewinterde fans kennen Gong als dé begeleidingsband van Steve Hillage Band in de jaren ’70. Het is dan ook geen verrassing dat Steve Hillage en Miquette Giraudy (synthesizer) juist deze band heeft uitgenodigd voor de eerste Steve Hillage Band shows in precies veertig jaar.

Tijdens de show staan de uiterst succesvolle soloalbums van Steve Hillage centraal. De setlist bevat nummers van Fish Rising (1975), L (76), Motivation Radio (77) and Green (78).

Naast dat Gong te bewonderen is als de begeleidingsband van Steve Hillage, spelen zij ook een eigen set. De band, sinds het overlijden van voorman Daevid Allen aangevoerd door Kavus Torabi, heeft dit jaar nog het uiterst succevsolle album ‘The Universe Also Explodes’ uitgebracht. Dit album reikte onlans tot de derde plek in de Engelse Rock album charts, waarmee Gong in haar vijftigste levensjaar maar weer eens haar relevantie aantoont.

Bookings

For all info on current bookings and concerts contact:

Upcoming shows

No shows scheduled currently

Past shows

2019

Steve Hillage Band Amsterdam , Paradiso

Photos

We also recommend