<br />
<b>Warning</b>:  Undefined variable $artist_name in <b>/home/deb49074/domains/doubleveeconcerts.nl/public_html/wp-content/themes/doublevee/single-news_item.php</b> on line <b>41</b><br />

EELS ‘Lockdown Hurricane’ in AFAS Live in Amsterdam

De Amerikaanse poprockband Eels komt volgend voorjaar naar Nederland. Als onderdeel van de ‘Lockdown Hurricane’ tour speelt de band rond zanger/frontman Mark Oliver Everett – alias ‘E’ – op vrijdag 8 april 2022 in AFAS Live Amsterdam.

Eels heeft sinds de release van het tot pop klassieker uitgegroeide debuut ‘Beautiful Freak’ (1996) een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Indrukwekkend en vooral ook veelzijdig. Op de in totaal 13 studio albums wisselt de licht-excentrieke E even vaak van begeleiders als van stijl. De muziek varieert van rustige pop ballads met melancholische teksten tot stevige rocksongs, soms met een strijkkwartet soms met een bigband maar altijd met de karakteristieke Wurlitzer piano.

Het meest recente studioalbum ‘Earth to Dora’ verscheen eind 2020 en werd met 4**** bekroont in MOJO, NME en The Times. De nieuwe Eels tour kreeg de titel ‘Lockdown Hurricane’ naar een nummer van het album ‘The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett’ uit 2014. Meer info & tickets.