<br />
<b>Warning</b>:  Undefined variable $artist_name in <b>/home/deb49074/domains/doubleveeconcerts.nl/public_html/wp-content/themes/doublevee/single-news_item.php</b> on line <b>41</b><br />

The Lumineers naar AFAS Live

Als onderdeel van hun Europe 2022 tour komt de Amerikaanse indie/folk/rock band The Lumineers op zondag 20 februari 2022 naar Nederland voor een optreden in Amsterdamse concertzaal AFAS Live.

Met hun aanstekelijke songs en energieke live optredens heeft de uit Denver afkomstige band rond Wesley Schultz en Jeremiah Fraites sinds hun doorbraak bijna 10 jaar geleden, wereldwijd een grote schare loyale fans aan zich weten te binden.

Het titelloze debuutalbum van The Lumineers werd in 2012, mede dankzij de monsterhit ‘Ho Hey’ 3 x platina in de US. Opvolger Cleopatra werd in 2016 de band’s 2e #1 album in de US Billboard Charts in 2019 gevolgd door het introspectieve en overrompelende ‘III’.

In Nederland belandde ‘Ho Hey’ in de top 10 en werd de meest gedraaide track op de radio in de maand van release. De band speelde de grote festivals, Melkweg, Paradiso en HMH. Het meest recente concert in TivoliVredenburg (2019) was in luttele seconden uitverkocht.

Dat de 2 x Grammy nominees geen probleem hebben met grote podia bewezen ze tijdens hun Cleopatra World Tour in 2016/2017 die stadions als Madison Square Garden en de Hollywood Bowl uitverkocht en in de US alleen al 750.000 bezoekers trok. Later dat jaar trokken ze opnieuw door de US als support van U2 in de Joshua Tree Stadium Tour 2017.

Evenals collega’s Jack Johnson, Billie Eilish, John Mayer en Pink zetten The Lumineers zich samen met hun fans actief in voor klimaatverandering en sociale doelen. Het optreden in AFAS Live krijgt het stempel ‘Climate Positive Touring’ en draagt in de vorm van hieraan verbonden condities bij aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

The Lumineers, AFAS Live, zondag 20 februari 2022

Voorverkoop start op donderdag 27 mei om 10.00 uur via deze website